Landstinget

28 miljarder till vården i länet

Den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting vill satsa 28 miljarder på förbättringar av sjukvården. Detta enligt en ny plan för hälso- och sjukvården i länet som sträcker sig fram till 2022.

Enligt alliansen handlar det om pengar som ska lägga på nybyggnation och renoveringar av Södersjukhuset och sjukhusen i Hudinge Danderyd och Södertälje. Dessutom vill man skapa fler vårdplatser för dom äldre och satsa mer på Vårdguiden för att göra det enklare att komma i kontakt med vården. Det skriver företrädare för alliansen i en debattartikel i Dagens Nyheter idag.

Inför nästa års landstingsbudget ska det satsas 1, 4 miljarder mer på sjukvården och 400 miljoner extra på kollektivtrafiken. Varken skatten eller SL-taxan ska höjas utan pengarna kommer från ett budgetöverskott och från ökade skatteintäkter när länets invånare har ökat med 40.000 personer. Det säger Finanslandstingrådet moderaten Torbjörn Rosdahl till Svenska Dagbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista