Nio ungdomar misstänka för narkotikabrott

"Ett av våra prioriterade områden"
1:20 min

Nio ungdomar är misstänka för narkotikabrott efter veckans stora tillslag på Åsö grundskola på Södermalm, men polisen vill förhöra många fler.Det säger Sofie Österheim, vid Stockholmspolisen.

– Under förhören med de här ungdomarna har det framkommit misstankar om narkotikabrott eget bruk och därför har nio stycken lämnat urinprov som vi väntar på svar, säger Sofie Österheim.

Polisen har på kort tid avslöjat två stora droghärvor med ungdomar inblandade. Ena på en skola i Södermalm i veckan och en andra i Mölnbo, söder och Södertälje, i förra veckan. Sammanlagt är mer än 70 ungdomar misstänkta för inblandning.

Länspoliskriminalen i Stockholm säger att det mest är en tillfällighet att båda tillslagen inträffar samtidigt, och inte resultaten av en ökad satsning från polisen sida mot narkotikabruk bland ungdomar. Å andra sidan är den här typen av brottslighet alltid ett område man satsar mycket på, säger Lars Byström, informatör vid Länskriminalen.

– Det här är ett av våra prioriterade områden, dels för att det är narkotika och men även ungdomar, säger Lars Byström

Sofie Österheim vid Stockholms polisen säger att razzian mot skolan i Södermalm inte hade varit möjligt utan skolans hjälp:

– Det unika i det här ärendet handlar om det goda samarbetet med skolan, där skolan uppmärksammande kontaktpolisen på det de misstänkte pågick i skolan och samarbetet med socialtjänsten, säger Sofie Österheim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".