Pensionären Margareta Winberg bjöds av misstag in till regeringsmiddag. Hon sitter längst ner till höger på fotografiet. Foto: Marianne Andersson/Regeringskansliet
Sundbyberg

Fel Margareta bjöds till Rosenbad

"Det var trevligt men ovant"
0:46 min

Inför den stora miljökonferensen i Stockholm bjöd miljöminister Lena Ek in ett antal tidigare ministrar på middag i Rosenbad. En av de som bjöds var fd jordbruksminister Margareta Winberg. Men inbjudan förväxlades och gick till pensionerade Margareta Winberg i Sundbyberg.

– Det har man ju aldrig gjort så det kan ju vara trevligt tänkte jag. Det kändes ovant bara, men dom var mycket trevliga så det var inte så mycket mer med det, säger Margareta Winberg i Sundbyberg.

Du hade inga tveksamheter, du ville gärna va med?

– Ja eftersom allt var rätt skrivet och så där så tyckte jag det.

Vad hände när du kom fram till Rosenbad?

– De blev lite konfunderade förts men sedan blev det trevligt. Dom bara presenterade mig rakt av och så var det inget mer med det.

Det var trevligt i alla fall?

– Jag har inte var med om det tidigare och det var trevligt och jag kommer nog inte att vara med någon mer gång, säger Margareta Winberg i Sundbyberg.

Ulf Bungerfeldt
Alltid Nyheter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".