Stockholms stad borde haft mer fokus på Palatsets affärsplan . Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Stockholm

Palatset saknade verklighetsförankring

Affärsplanen saknade verklighetsförankring
0:46 min

Tillgångarna i det konkursade barnkulturpalatset uppgår till 2,3 miljoner medan fordringarna ligger på 30, 5 miljoner kronor, visar en sammanställning som konkursförvaltaren gjort.

Samtidigt visar en rapport från stockholm stad att flera misstag begick under uppbyggnaden av barnkulturpalatset på Riddarholmen.

Det var i början av januari som barnkulturpalatset på Riddarholmen i Gamla stan gick i konkurs. Trots stora offentliga och privata bidrag på närmare 50 miljoner kronor, bland annat 9,7 miljoner kronor från stockholm stad gick Barnkulturpalatset i konkurs bara tre månader efter invigningen.

Stockholm stad har i en rapport undersök stadens roll i uppbyggnaden av Palatset. I rapporten framgår det bland annat att de olika bidragsgivarna borde ha haft fler avstämningsmöten med varandra om Palatset så att alla fick del av samma information.

Vidare står det att bidragsgivarna skulle ha haft ett större fokus på Palatsets affärsplan istället för ägarnas storslagna visioner. Den affärsplan som låg till grund för Palatset saknade verklighetsförankring, skriver man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".