Hockey

Få biljetter sålda till hockey-VM i Stockholm

"Kommer inte göra samma sak nästa år"
1:09 min

I dag inleds Ishockey-VM med Stockholm som en spelort, Helsingfors är den andra. Det är första gången som arrangörsskapet delas och förhoppningen är att det ska skapa större intresse kring matcherna.

Men hittills har det inte gått som väntat, bara knappt hälften av de 300 000 biljetterna till matcher i Stockholm har sålts.

– Förhoppningen är ju naturligtvis att sälja ut att Sverigematcher och sedan att fylla på med de bra matcherna, säger Peter Forsberg som är vice ordförande för Svenska ishockeyförbundet och marknadsansvarig för hockey-VM.

Det var ju en del kritik mot att biljettpriserna var höga och att man var tvungen att köpa paket. Känner ni att ni har tagit till er den kritiken?

– Man ska alltid ta till sig kritik, vare sig den är bra eller dålig. Men det här är inget eget koncept, utan ett marknadskoncept som man har under VM. I till exempel Sverige så kanske vi inte har den publiken som köper de här paketen. Vid till exempelvis junior-VM i Kanada var man tvungen att köpa 31 matcher och 31 paket och det var inga problem, det såldes ut på nolltid.

Var det för hög prissättning?

– Det är möjligt att det var för hög prissättning och vi måste naturligtvis rannsaka oss själva och se vad vi har gjort rätt och vad vi har gjort fel. Vi kommer inte att göra om samma sak till nästa år.

Vad kommer ni att göra då?

– Vi får göra något som är bättre. Men vad vi får sätta oss ner och analysera vad vi ska göra men helt klart är att vi kanske måste ändra lite i biljettstrategin, säger Peter Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".