Huddinge

Snabbare att bygga bostäder

Den borgerliga majoriteten i Huddinge presenterade idag sin budget för 2013. Totalt ska 4,5 miljarder kronor fördelas och ett av målen är att utveckla välfärden.

– Det handlar om satsningar på grundskolan. Vi har möjlighet att ge barnomsorg på obekväm arbetstid och vi gör en särskild arbetsmarknadssatsning nu under 2012 och 2013, säger Daniel Dronjak Nordqvist, (M), kommunstyrelsens ordförande.

I budgeten för 2013 vill den borgerliga majoriteten i Huddinge också satsa på åtgärder som stödjer arbetslinjen; att ge människor jobb istället för bidrag. Ett exempel är att erbjuda barnomsorg på natten men man vill också locka fler företag till kommunen.

– Det handlar dels om att stimulera och hjälpa till att vi får bra företag, och det har vi verkligen idag, men det kan bli ännu bättre. Vi har också ett särskilt projekt som vi kallar för 100 Huddingejobb. Det ger en möjlighet för framför allt ungdomar, men även en del vuxna, att under ett halvårs tid få pröva på att under ett halvårs tid får ett arbetstillfälle inom kommunen, säger Daniel Dronjak Nordqvist.

Ett annat viktigt uppdrag är att skapa fler bostäder i Huddinge och i budgeten finns flera lösningar på hur det ska gå till.

– Genom att vi har en högre takt i planeringen, genom att vi ser över nya områden som kan vara attraktiva för bostäder och genom att vi fullföljer också vår del av ansvaret. Vi ser till att planer kommer fram, att mark friställs, att vi kan ge klartecken. Sedan är det upp till byggföretagen att trycka på knappen när de vill starta sina projekt, säger Daniel Dronjak Nordqvist, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista