Samlingsplats ska uppmuntra unga arbetslösa till jobb eller studier. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Stockholm

Arbetslösa unga får hjälp i Rågsved

Individuellt stöd och jobb
0:54 min

En ny samlingsplats för arbetslösa ungdomar ska öppna i Rågsved. Centret ska inspirerar unga arbetslösa att börja jobba eller plugga och planerna presenteras idag på Rågsvedsdagen.

– Vi kommer att samarbeta med Jobbtorgen och erbjuda individuellt stöd till ungdomar. Vi kommer att ha en hel del motiverande aktiviteter i samarbete med lokala föreningar i Rågsved, säger Mehmet Yildiz, enhetschef på Enskede-Årsta Vantörs stadsdelsförvaltning.

– Vi kommer även att erbjuda arbetstillfällen t ex i bostadsföreningar med fastighetsskötsel och miljöarbete.

– Ett förslag är att arbeta med äldreomsorgen. Att ungdomar kan hjälpa äldre med att använda sociala medier, som facebook och twitter. Dom kanske behöver kommunicera med barn och barnbarn eller övriga världen, säger Mehmet Yildiz, enhetschef på Enskede-Årsta Vantörs stadsdelsförvaltning.

Den 1 juni öppnar centret i Rågsved. Samlingsplatsen är ett resultat av projektet Söderortsvisionen där man frågat invånare vad de tycker om orten där de bor och vad de vill förbättra.

Dialogarbetet har varit inspirerat av Järvadialogen som genomfördes på Järvafältet i de nordvästra delarna av Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".