Sex lindrigt skadade personer blev facit efter bussolyckan. Foto: Beril Ericson/Scanpix
Arlanda

Buss med 72 passagerare välte på E4

Räddningstjänsten: "Det kunde gått mycket värre"
1:10 min

En buss med 72 passagerare körde på söndagskvällen av vägen och välte sedan chauffören svimmat. Olyckan skedde på E4 mellan Stockholm och Uppsala.

Föraren svimmade vid ratten och bussen med 72 passagerare körde av E4 norr om avfarten till Arlanda.

Alla klarade sig hyfsat bra, men några skadades i två bilar som stannade vid olycksplatsen.

-Det svartnade för ögonen för chauffören och sedan tuppade han av, berättade Benny Eriksson, vd i bussbolaget Ceris Resor, för TT.

Bussens andrechaufför uppmärksammade läget och tog tag i ratten, men avåkningen gick inte att undvika. Dock hade hastigheten kommit ned avsevärt. Enligt Benny Eriksson stod bussen i princip stilla i diket när den lade sig på sidan. Klockan var då runt 19.30.

Passagerarna tvingades att klättra ut. En och annan skärskada rapporterades. Desto fler var chockade.

Bussen kom från Värtahamnen i Stockholm där den hade hämtat upp resenärer som rest med Tallinn och Silja Line. Med stopp i Uppsala och Gävle var bussen på väg till Sundsvall.

En bil som stannat vid bussen blev påkörd av en annan bil. Personerna i de fordonen fick lindriga skador, uppgav polisen.

Vad som orsakat bussförarens tillstånd var oklart sent på söndagskvällen. Han är i 55-årsåldern och har kört för bolaget i cirka 15 år.

-Det var en jäkla tur att det gick som det gick, konstaterade Benny Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".