Fotboll

Första förlusten för AIK

AIK åkte igår på sin första förlust i fotbollens herrallsvenska. Elfsborg vann med 1-0.

AIKs tränare Andreas Alm var mycket besviken efteråt.

-Det är mycket trist att förlora fotbollsmatcher. Vi var sämre än motståndarna i dag och räckte inte till.

-Jag ä mycket missnöjd med att vi inte gör något mål.

AIK och Elfsborg är de två lag i serien som släppt in minst med mål - fyra respektive sex. Trots det blev det dock ingen gnetfotboll på Borås Arena. Båda lagen visade att de vill gå framåt.

Elfsborg inledde matchen klart piggast och skapade tryck på AIK:s planhalva. Det blev dock inte så många klara målchanser av det.

Den klart bästa chansen i första halvleken hade Niklas Hult i den 21:a minuten. På ett skott från Johan Larsson lämnade AIK:s målvakt Kyriakos Stamatopoulos retur som gick rakt ut till Hult. Från nära håll lyckades dock Hult med konststycket att skjuta över.

Mot slutet av första halvleken jämnade AIK ut spelet och skapade ett par halvchanser framför Elfsborgs mål.

AIK fortsatte att spela bra i inledningen av den andra halvleken. I 53:e minuten sköt Martin Mutumba ett hårt skott i stolpen.

I 61:a minuten skadades Stefan Ishizaki och tvingades lämna planen. Han ersattes av David Elm.

Elfsborgs offensiva spel fortsatte och det gav resultat i 74:e minuten. Inhopparen David Elm nickade in 1-0 på ett inlägg från vänster.

-Våra spelar var grymma och det är bara att lyfta på hatten för deras sätt att kämpa matchen igenom, sade Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.

-Spelarna visade stort tålamod och de spelade lugnt i vetskap att vi inte behöver göra mål tidigt för att vinna.

Jörgen Lennartsson berömde David Elm dels för hans mål, dels för hans insatser de sensate matcherna.

-Han har slitit hårt i 90 minuter i två matcher och var helt införstådd med att han inte skulle starta matchen i dag. Men, när han väl kom in var han jätteduktig.

Stefan Ishizakis skada är inget som oroar Jörgen Lennartsson.

-Han fick en liten smäll på en gammal skada i ryggen, men jag tror inte att det ska vara någon problem med hans deltagande framöver.