De 77 passagerarna klarade sig men men några skadades i två bilar som stannade vid olycksplatsen. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.

”Bussförarna genomgår regelbundna kontroller”

"Föraren kollapsade eller svimmade"
1:05 min

Igår kväll körde en buss med 72 passagerare av vägen norr om Arlanda. Enligt bussägaren genomgår alla förare regelbundna läkarkontroller. ” Vi är oerhört noga”, säger Ceriseresors vd.

Orsaken till att bussen körde av vägen var att föraren svimmade.

– Vi har ju sedan många, många år avtal med sjukvården. Förarna går kontinuerligt till sjukvården och vi uppmanar dem att sköta sin hälsa och om de är dåliga ska de inte köra. Jag har inte pratat med just den här killen som körde så jag vet inte vad han var i för skick då han körde, men vi är oerhört noga för man måste vara frisk när man ger sig iväg, säger Benny Eriksson, VD på Ceriseresor som äger den buss som körde av vägen vid Arlanda igår kväll och fortsätter:

– Det var nog så att den här föraren som körde helt enkelt kollapsade, eller svimmade. Det var två förare ombord och den andre uppmärksammade det här och försökte rusa fram men då hängde han över ratten. Men han hade i vilket fall hunnit få ner farten lite grann.

Ingen passagerare skadades allvarligt vid olyckan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".