SÖDERTÄLJE

Astra Zeneca bantar ytterligare 400 tjänster

Ytterligare 400 tjänster försvinner från Läkemedelsföretaget Astra Zeneca. Av dem försvinner 350 från Södertälje och 50 i Mölndal.

Det handlar om ekonomer, jurister och it-tekniker och dagens besked hänger ihop med det tidigare beslutet att lägga ner Astra Zenecas forskningsavdelning i Södertälje

Totalt har Astra Zeneca minskat personalstyrkan med 1350 personer sedan februari i år.

Fakta om Astra Zeneca

Astra Zeneca bildades genom en fusion 1999 av Astra och Zeneca. Astra grundades 1913 och Zeneca 1926. Bolaget är i dag verksamt i över 100 länder och antalet anställda är omkring 60 000 världen över. Huvudkontoret finns i London.

I Sverige fanns fram till torsdagens besked forskningsenheter i Södertälje och Mölndal samt produktionsenheter i Södertälje.

Företagets fokus har legat på utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel inom mage/tarm, hjärta/kärl, neurovetenskap, andningsvägar och inflammation, cancer samt infektionssjukdomar.

Källa: Astra Zeneca (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.