Lennart Gabrielsson. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Sollentuna

FP-veteranen Gabrielsson slutar

1:29 min

Folkpartisten Lennart Gabrielsson slutar som kommunalråd vid årsskiftet, efter 24 år på posten. ”Finns saker jag är mer stolt över än andra”, säger han.

Lennart Gabrielsson har varit kommunalråd i 24 år och eftersom han inte har planer att vara det eller gruppledare, efter valet 2014, så har han bestämt sig för att nu signalera att han slutar.

Han kommer att fortsätta som ordförande i socialnämnden och sitta kvar som ledamot i kommunfullmäktige samt blir kvar som 1:e vice ordförande i organisationen Sveriges kommuner och landsting fram till valet 2014. Han kommer även att sitta kvar i Folkpartiets partiledning och partistyrelse.

– Jag ska inte vara kommunalråd den period som kommer efter den här perioden och då tycker jag att det är rimligt att den som ska efterträda mig får visa upp sig i valrörelsen år 2014 och inför det får en god chans att göra sig bekant för Sollentunaborna, säger Lennart Gabrielsson, folkpartistiskt kommunalråd i Sollentuna.

 Vilket är bästa minnet?

– Det finns väldigt många minnen, men jag är stolt över en del saker mer än andra. Bland annat fick jag 2010 kvinnojourens kvinnohjärta då jag engagerat mig mycket i frågan om mäns våld mot kvinnor. Vi har även utvecklat mycket av miljöarbetet, vattenvård inte minst. Det är glada minnen som man är nöjd med att åtminstone har bidragit till.

Vem som ska ta över efter Lennart Gabrielsson är inte klart än.

Anders Hildemar Olsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista