Utanför Centralen trängs cyklarna vid de bågar man kan låsa fast cykeln i. Foto: Elisabet Andersson/P4 Radio Stockholm
Stockholm

Kan bli fler cykelgarage

Av tre planerade cykelgarage längs Citybanan ser det ut som om det bara blir ett. Tjänstemännen i Stockholms stad ska prioritera Odenplan framför Södra station och centralen, det kunde Radio Stockholm berätta i morse.

Daniel Helldén, Miljöpartiets oppositionsborgarråd, är inte glad över beskedet om färre cykelparkeringar.

– Om vi ska ha ett modernt och miljövänligt Stockholm så måste vi upprioritera gång- cykel- och kollektivtrafiken framför bilarna. Då måste de här till, det är jätteviktigt att de byggs, säger Daniel Helldén.

Det moderata trafikborgarrådet Ulla Hamilton säger nu att det kan bli en cykelparkering vid Södra Station, men vid Centralen blir det svårt.

– Jag håller inte med om att Södra Stationsgaraget inte ska bli av. Vi har diskuterat detta med Trafikkontoret och Citybaneprojektet så det ska vi naturligtvis hitta finansieringsmöjligheter till, precis som vi har de här 260 platserna vid Odenplan, säger Ulla Hamilton.

Då har vi löst ett av problemen, då återstår bara Centralen, varför är det omöjligt att få till ett garage där?

– Det är svårt att hitta lokaliseringar där, men samtidigt finns det många planeringar där med västra city-området bland annat. Jag har inte gett upp hoppet men det är mer komplicerat att göra det där. Jag tycker att det vore jättebra om Daniel kunde peka på var den här cykelparkeringen ska vara någonstans vid Centralen om han har idéer på var den ska vara lokaliserad, säger Ulla Hamilton.

– Vi har bland annat föreslagit att man ska ta garageplatserna som finns i Sheraton. Det finns också på Centralplan utanför Centralen. Det finns plats, säger Daniel Helldén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista