Pernilla Wistrand och Jens Lager Trafikverket och före detta stockholmspartisten Stella Fare (mitten). Foto: Lasse Persson/P4 Radio Stockholm.
Stockholm

Bilister tar cykeln till jobbet

0:41 min

Under maj har 100 bilister bytt till cykel när de ska ta sig till jobbet i Kista. Bytet från bil till cykel ingår i ett projekt som Trafikverket har och syftet är helt enkelt att minska trängseln på vägarna.

– Vi jobbar med projekt E 18 och ett av målen är att minska trängseln på vissa ställen och det är därför vi inriktar oss mot just bilister, säger Jens Lager, vid Trafikverket.

Hoppas ni att de ska bli trogna cykeln?

– Vi vill ju visa på möjligheterna att cykla istället för att åka bil och vi hoppas ju att de här 100 cyklisterna fortsätter att cykla efter maj månad, säger Pernilla Wistrand, Trafikverket.

Kommer ni att peppa dom när det känns trögt en regnig dag?

– Ja, vi har uppföljning nu, dels under halva perioden, dels efteråt med en utvärdering. Vi har även cykelmekar som hjälper till och fixar cyklarna i tält här ute, säger Jens Lager, vid Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista