Södertälje

Bevisning ifrågasätts

I den stora rättegången mot flera personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket som hålls i Stockholms tingsrätts säkerhetssal var det idag försvarsadvokaternas tur att hålla sina slutanföranden. Advokaterna tyckte bland annat att åklagarens bevisning var tunn.

Förts ut av advokaterna idag var Fredrik Ungerfält som försvarar den 31 årige man pekats ut som ledare för så kallade Södertäljenätverket.

Ledaren står åtalad misstänkt för att anstiftat, eller beställt, ett mord på spelklubben Oasen i Ronna i Södertälje i december 2009.

Där sköts en man som har sagts vara "livvakt" åt ledaren för Södertäljenätverkets dödsfiender X-team.

Enligt TT så sa advokaten att åklagaren försökt göra medlemmarna i Södertäljenätverket till en enda klump. Det för att polis och åklagare inte lyckats utreda och bevisa  vem som har gjort vad.

Enligt advokaten så saknas avgörande och konkret bevisning när det gäller morden på Oasen.

Totalt handlar det om tre mord. 

Strax före jul 2009 sköts en man med anknytning till X-team Södertälje till döds på spelklubben Oasen i stadsdelen Ronna. Sommaren 2010 mördades två bröder till X-teams ledare på samma plats.

Enligt polisen handlar målet ytterst om en konflikt mellan Södertäljenätverket och nätverkets dödsfiender från mc-gänget X-team, som har kopplingar till Bandidos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista