Stockholm

Stenkastning och skolbrand i Tensta

Sju tonåringar greps i natt efter att ha kastat sten mot polis och vandaliserat och satt eld på två byggnader i Tensta i västra Stockholm.

– Vid 22.19-tiden skickas polis till en skola i Tensta. Det var ett större antal person som krossade glasrutor och försökte anlägga en brand på en skola, säger Albin Näverberg, informatör vid polisens länskommunikationscentral.

Hur stora är skadorna?

– Det är två olika byggnader som har blivit utsatta för omfattande glaskrossning och man har också anlagt bränder i de här byggnaderna. Husen har fått både brand- och rökskador. Också ytterligare en skola och en simhall har utsatts för skadegörelse. En bil som stod i ett parkeringshus hade också satts i brand. Vad som händer då, som inte är så angenämnt, är att både personal från räddningstjänsten och polisen blev utsatta för stenkastning och andra former av angrepp, säger Albin Näverberg.

Hur många ungdomar var inblandade i det här?

– Det var ett större antal, uppgifterna varierar, men det är mer än ett 20-tal i alla fall, säger Albin Näverberg.

Hur många är gripna?

– Sju personer greps, säger Albin Näverberg.

Vad är de misstänkta för?

– Våldsamt upplopp, mordbrand, skadegörelse, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger Albin Näverberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".