Stockholm

Oklart om graffitifestival får göra reklam

1:35 min

Det oklart om Riksteaterns graffitikonvent i år får göra reklam för evenemanget på Stockholms Stads kulturtavlor som sitter på lyktstoplar runt om i stan. Trafikkontorets Mats Freij är tveksam till om Riksteaterns evenemang stämmer överens med stadens syn på klotter.

Förra året stoppade Stockholms Stad reklamen vilket skapade en het diskussion om ytrrandefrihet och censur. Stockholm Stads tjänstemän motiverade då sitt beslut med att evenemanget strider mot stadens klotterpolicy.

Enligt Stockholms stad ska man nu träffa represententer för Riksteatern och diskutera förutsättningarna för en annonsering - men nåt beslut har inte tagits.

Trafikkontoret ansvarar för tavlornan och Mats Freij säger att Stockholms Stad är tveksam till hur Riksteaterns evenemang stämmer överens med stadens syn på klotter och att det är därför Stockholms Stad vill träffa Riksteatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista