Idag hölls en manifestation mot våld på Rinkeby torg. Foto: Emma Hultgren/P4 Radio Stockholm
STOCKHOLM

Manifestation mot våld i Rinkeby

1:26 min

Efter de senaste oroligheterna i Tensta och Rinkeby i nordvästra Stockholm, så anordnades i dag en manifestation mot våldet, på Rinkeby Torg.

 Ungdomar, Invånare, poliser och politiker var inbjudna att delta.

KADAFI HUSSEIN är en av arrangörerna bakom manifestationen.

– Vi bestämde att vi ska gå ut tillsammans och motverka våld. Det är första gången det händer i Rinkeby att ungdomarna gör en manifestation och tillsammans säger nej till våld, säger Khadafi Hussein.

Det är inte så många ungdomar som är här ännu, är du nöjd med uppslutningen än så länge?

– Jag är nöjd. Jag tror det kommer fler. Vi fortsätter en timme till och vi får se. Och vi kommer att fortsätta med sådant här om det händer någonting, säger Khadafi Hussein.

Vad hoppas ni att det här ska leda till?

– Till utökad trygghet och lugn i Rinkeby, säger Khadafi Hussein.

Joakim Larsson, ytterstadsborgarråd i Stockholm, vad behöver man göra för att förhindra nya oroligheter här framöver?

– Det jag kan göra är att understödja de goda krafter som finns, och att de som är aktiva i området får utrymme att samverka med staden och myndigheter så att man stävjar det här som har inträffat. Och att samverkan är ett framgångsrecept det har vi sett på jul- och sommarlov där brottsligheten har gått ner kraftigt under den här tiden då man verkligen hårdsatsar på fritidsaktiviteter och ser till att många aktiviteter finns samtidigt i stadsdelen precis som att föräldrarna också aktiveras att vara ute och röra sig i de områden som ungdomar rör sig, säger Joakim Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista