Lidingö

Livet är en fest i Lidingö

I helgen samlas ungdomar från hela landet på Lidingö för festivalen Livet är en fest. Det hela anordnas av Fritidsforum, som vill utveckla fritidsgårdar och annan verksamhet för unga.

Olle Thalén är projektledare:

– De flesta som kommer är ju ungdomar och ledare från olika fritidsgårdar och mötesplatser för ungdomar. Bland annat artister som Adam Tensta uppträder, han började ju sin karriär just på en fritidsgård, säger Olle Thalén.

Livet är en fest, som i år firar 10-årsjubileum, är Sveriges största alkoholfria festival för ungdomar. Och Olle Thalén tycker att det är viktigt att skapa miljöer där istället aktiviteterna står i fokus.

– Det är verkligen viktigt att ha det och att poängtera det, för det ska inte vara det som lockar. "Livet är en fest", ja fest kan ibland kopplas samman i det svenska samhället med alkohol såklart, men här är det nästan viktigare att man hyllar hur kul det kan vara utan, och att man kan ha en kul helg med massa aktiviteter ändå, Olle Thalén.

Förutom musik och teaterframträdanden kommer besökarna på festivalområdet att kunna lära sig mer om bland annat teknik och matlagning. Och att det i år blev just Lidingö som fick arrangera den kringflyttande festivalen, kan vara bra för kommunen på flera sätt.

– Vi ligger rätt så mitt i Stockholm men ändå lite på sidan. En bro skiljer oss åt. Jag tror att det är väldigt bra, dels för Lidingö stad, men också för den ungdomsverksamhet vi har, att visa upp sig också, Olle Thalén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista