Rånarna var beväpnade med automatvapen och rånbytet blev hela 7,6 miljoner kronor i kontanter och värdeföremål. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
SKÄRHOLMEN

Två män åtalade för pantbanksrån i Skärholmen

1:18 min

Två män har åtalats för det spektakulära rånet mot en pantbank i Skärholmen i november ifjol. Bytet blev 7,6 miljoner kronor.

Det var lördagen den 26 november ifjol som rånarna i hög fart körde med en bil rakt in och genom skyltfönstret på en pantbank i Skärholmens centrum i södra Stockholm.

Rånarna var beväpnade med automatvapen och rånbytet blev hela 7,6 miljoner kronor i kontanter och värdeföremål.

Efter rånet tände de eld på bilen och rånarna försvann i en jeep. Polisen tror att de sedan delade på sig men de som blev kvar i jeepen hade otur för en polisbil råkade vara i närheten och följde efter flyktbilen. Polisen fick stopp på rånarna genom att köra in i jeepen. Rånarna började då skjuta mot polisen som besvarade elden. Rånarna försvann sedan på en motorcykel.

Nu åtalas en 38-årig man för rånet. Enligt åklagaren finns det vittnen som såg när männen delade på sig och kvar i flyktbilen fanns 38-åringens luvjacka med hans DNA på och halva rånbytet.

Hans två år äldre bror åtalas misstänkt för att ha kört brodern efter rånet från Botkyrka till Eskilstuna.

Båda nekar till brott.

Två andra män är häktade i sin utevaro misstänkta för att ha varit med på rånet, men polisen tror att de håller sig undan utomlands.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista