Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix.

Sex veckor per år pendlar stockholmaren

"Ställs stora krav på sunda beslut"
0:48 min

Vi som bor i Stockholms län lägger ner mer tid på att pendla till och från jobbet än vad vi har i semester. I snitt 6,4 arbetsveckor om året går åt till arbetspendling med bil, buss, pendel och tunnelbana, enligt en ny rapport från Stockholms handelskammare.

– Det ställs stora krav på att det fattas sunda beslut om att bygga ut tunnelbanan, annan kollektivtrafik och även en del vägsatsningar. Jag tror alla som har bott i Stockholm de senaste 10, 15 åren har ju sett den här tillväxten med blotta ögat och man känner att det är trångt i tunnelbanan på morgonarna, säger Maria Rankka, vd på Handelskammaren.

Vad är det främsta resultatet du vill ha när ni nu släppt den här rapporten?
– Jag tycker att den diskussion som förs här kring utbyggnaden av tunnelbanan också ska resultera i konkreta belsut. Att man sätter igång förstuider och att man också fattar beslut tunnelbana, både till Nacka men också till Nya Karolinska och Hagastaden och som sedan kan dras vidare mot Täby, säger Maria Rankka, vd på Handelskammaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".