1 av 2
Strandade resenärer på Stockholm central. Foto: Maya Abdullah/P4 Radio Stockholm.
2 av 2
Flera skolklasser står och väntar på perrongen vid Uppsala Central. På grund av tågstoppet kan de inte ta sig till Stockholm. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/SR
STOCKHOLM

Tågtrafiken igång igen efter stopp

Stora störningar i tågtrafiken
1:22 min

En brand i en omformarstation i Häggvik satte stopp för tågtrafiken mellan Stockholms central och Arlanda/Märsta i över fem timmar idag. Felet är nu åtgärdat.

Det är klart för tågen att börja köra men det kommer att ta ett tag innan trafiken är igång igen. SJ räknar med följdförseningar resten av dagen.

Alla tågavgångar från Stockholms central och norrut berördes av stoppet.  Ett spår vid Häggvik i Sollentuna är fortfarande stängt men Trafikverket tror inte att det ska påverka trafiken i någon större utsträckning.

Enligt Trafikverket började branden när en entrepenör höll på med ett eljobb i en omformarstation i Häggvik. En brand uppstod.

Enligt Räddningstjänsten var branden snabbt släckt men två elektriker fördes till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök från kabelbranden.

Vare sig SJ eller SL behövde evakuera några tåg. När det gäller SJ väntade fyra tåg vid olika plattformar. Två tåg på Arlanda express fick evakueras på eller intill en plattform.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".