Flygbild över Årstafältet med Globen i bakgrunden Foto Bertil Ericson / SCANPIX
Stockholm

Byggstart för Årstafältet

1:28 min

Snart närmar sig byggstarten på Årstafältet. Totalt planeras upp mot 7 000 bostäder. De första husen ska byggas i det nordöstra hörnet.

Husen kommer att ligga som en entré mot Årstafältet längs vägen mot Gullmarsplan.

Det kommer att bli en mer stadsmässig miljö i området och totalt kan det komma att byggas 6 000 - 7 000 nya bostäder, enligt Sten Nordin (M), finansborgarråd.

Att det nu går att bygga i den här delen av Årstafältet beror på att både kraftledning och biltrafik lagts under jord.

Nedgrävningen av både kraftledning och väg är det som öppnar för det här husen enligt Sten Nordin, och han ser det som investeringar som verkligen ger ett mervärde.

Även om tvärspårvägen går nära så är det en bit till tunnelbanan och för att inte vänja människor att bilpendla så behövs det en fungerande kollektivtrafik, enligt Nordin.

– Här är det viktigt att föra samtal med SL så kollektivtrafiken fungera tidigt, samtidigt som staden kan tänka sig färre parkeringsplatser för att inte bilpendlandet ska bli för stort, säger Sten Nordin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista