Statsminister Fredrik Reinfeldt nattvandrar på Södermalm i Stockholm. Här pratar han med några ungdomar på Fritidsgården Duvnäsgatan. Foto: Christine Olsson/Scanpix
STOCKHOLM

Reinfeldt mötte unga i Stockholm

Statsminister Fredrik Reinfeldt gjorde ett nedslag i verkligheten under fredagskvällen. Det blev besök på två ungdomsgårdar och möte med anställda på Maria Ungdom Beroendecentrum i Stockholm.

När Fredrik Reinfeldt klev in på fritidsgården Duvnäsgatan möttes han av ett trettiotal ungdomar som tog bilder och ställde frågor om praktikplatser för tonåringar och om FRA-lagen. Fredrik Reinfeldt tyckte att det var gott humör hos ungdomarna.

– De har mycket åsikter och det är roligt att det är mycket musik. De får själva bestämma vad kvällen ska innehålla.

Behövs det fler ungdomsgårdar?

– Jag tycker att det här ser väldigt bra ut men det måste motiveras av att ungdomar tycker att de kan påverka, här är det bra att vara. Ibland tycker vuxenvärlden att det ska vara på ett visst sätt och då kanske det inte funkar. Jag tror att det behövs platser där ungdomar kan vara, säger Fredrik Reinfeldt.

På Maria ungdomsklubb (MUK) spelade killarna poker, tjejerna spelade gitarr. Mark O'Sullivan är fritidsledare på MUK och tycker att det alltid är viktigt när vuxna kommer till fritidsgården, inte bara statsministern.

– Det är viktigt att det finns ett vuxenöga, ett engagemang både från fältassistenter och volontärer, säger Fredrik Reinfeldt.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista