STOCKHOLM

Bättre flyktingmottagande i norr

Länsstyrelsen: Samarbetet ska bli bättre
1:01 min

15 kommuner i de norra delarna av länet har fått 1,7 miljoner av Länsstyrelsen för att samarbeta och bli bättre på att ta emot nyanlända flyktingar.

– Det har länge funnits ett etablerat samarbete mellan flyktingsamordnarna i de här 15 kommunerna och det är dom som kommit fram till att det skulle vara bra att ha en gemensam funktion så att man kan stärka varandra, säger Anne Öster, utvecklingsledare för flyktingfrågor på Länsstyrelsen.

– Dom som jobbar med flyktingfrågor i kommuner är ganska få så många känner sig stärkta av att samarbeta och att kunna driva frågor gemensamt, säger Anne Öster.

Länsstyrelsen har beslutat att bevilja femton norrortskommuner i Stockholms län sammanlagt 1,7 miljoner kronor i bidrag till projektet Koordination Norrort.

Syftet är bland annat att skapa en konkret samverkan i mottagandet, optimera användningen av befintliga resurser samt identifiera behov av förändringar och förbättringar.

Projektet kommer att pågå under 2012-2014. Lidingö kommun är projektägare. Dessutom ingår kommunerna Danderyd, Ekerö, Järfälla, Norrtälje, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".