Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
Trafiken

Ovanligt många bilar rörde till morgontrafiken

1:17 min

Det var en kombination av ovanligt många bilar och transporten av USA:s utrikesminister Hilary Clinton som orsakade de väldigt långa bilköerna i morse.

På UD kan man bara beklaga, det säger Anders Jörle, presschef på Utrikesdepartementet 

– Tyvärr är det ju så i en huvudstad att ibland kommer den här typen av besök och då blir det väldigt besvärligt i trafiken. Det är säkerhetsarrangemangen som påverkar hur möjligheterna för övrig trafik att ta sig fram är, säger Anders Jörle. 

Men hur mycket tänker ni på att det berör stockholmares vardag rätt rejält när ni bokar ett sådant här besök?

– Vi är väl medvetna om det och polisen är ju med i de här diskussionerna från första stund. Men till slut hamnar man ändå i en situation där man måste välja, säger Anders Jörle.

Så det är bara för alla Stockholmare som försöker röra sig en sådan här morgon att hacka i sig det här?

– Ja, så är det, säger Anders Jörle med ett skratt.

Det var ovanligt rörigt i stockholmstrafiken i morse. Fler bilar än normalt i kombination med att polisen stängde av vissa vägar i city när USA:s utrikesminister skulle lämna Stockholm gjorde att det blev långa köer på många ställen. I Södra länken stod det helt still och infarterna stängdes - en av de bilister som drabbades var Gert Andersson.

– Där satt jag då i två timmar och tio minuter. Folk som satt i bilarna runt om, en del gick ur bilarna och gick upp mot Gullmarsplan bland motorcyklar med livet som insats. Det här var den värsta dagen som jag någonsin varit med om. Nationalekonomiskt måste det vara en katastrof, säger Gert Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista