En död i flygolycka i Upplands-Bro

En man har omkommit efter att ha kraschat med ett tvåsitsigt flygplan ett par hundra meter från Frölunda flygfält i Upplands-Bro. Den andre personen ombord har förts till sjukhus med allvarliga brännskador.

Flygplanet ska ha tillhört flygklubben i Frölunda och fått någon form av problem efter det att det lyfte från flygfältet. Klockan 17.42 ringde en person som såg planet störta i ett skogsparti in till SOS Alarm.

– Han springer fram och då brinner det för fullt i planet, säger Per Hultman vid Södertörns brandförsvar.

När räddningstjänsten anlände till platsen befann sig den förolyckade mannen kvar i den brinnande flygplanskroppen. Den andre mannen låg på marken utanför planet och har förts med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala med svåra brännskador.

Elden i planet kunde släckas och nu befinner sig polis på platsen för att utreda vad som hänt. Polisens tekniker var ännu vid 23-tiden kvar ute på olycksplatsen. Orsaken till olyckan är inte klarlagd.

Enligt polisen i Norrort har männen identifierats och anhöriga har underrättats.

Flera olyckor med lättare flygplan har skett på flygfältet utanför Kungsängen – senast i mars då ett enmotorigt plan kraschade och en person skadades. 2010 störtade ett litet plan i träden och 2001 kraschade en Cessna 152 omkring 150 meter från landningsbanan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista