Polis och ambulans på plats på Skeppsbron i centrala Stockholm, sedan polis på fredagen skjutit en man på Skeppsbron sedan han hotat folk med kniv. Foto: Sofia Tanaka / TT / SCANPIX.
Stockholm

Skottskadad man kvar på sjukhus

Den 36-åriga man som sköts av polisen efter att ha hotat folk med kniv på Skeppsbron i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen är kvar på sjukhus. Polisen har efter ett första förhör ännu ingen motivbild.

Ett första förhör hölls med mannen under fredagen och i samband med det anhölls han för grovt olaga hot och försök till grov misshandel.

– Nu jobbar vi runt ärendet och väntar på att han ska bli färdigbehandlad innan vi kan prata med honom mer. Han har en skottskada i benet och en lättare skada i hand och vad, säger Johan Renberg, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Det finns ännu inga uppgifter om huruvida mannen - som enligt polisens tidigare uppgifter verkade påverkad - faktiskt var just det. Efter det första förhöret har det heller inte framkommit något motiv. Men 36-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

– Han har varit föremål för polisiära ingripanden tidigare. Men jag vill inte gå in på huruvida han är dömd för något.

Poliserna som avlossade skotten mot mannen har fått samtalsstöd och "mår efter omständigheterna bra", enligt Johan Renberg.

– De är givetvis tagna av händelsen. Jag har jobbat som polis i 20 år och jag kan inte tänka mig någon värre upplevelse än att behöva avlossa verkanseld, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista