Man omkom i våldsam krock vid Hägernäs

En man i 35-årsåldern avled efter en svår trafikolycka utanför Täby tidigt på söndagskvällen, enligt polisen.

Tre bilar var inblandade i olyckan som skedde vid klockan 17.30 på länsväg 274 nära Hägernäs. Vägen spärrades av i båda riktningar. Både barn och vuxna finns bland de skadade.

Enligt Tony Frank, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvarsförbund, så misstänks vattenplaning ligga bakom olyckan. En bil kom över på den andra körbanan och frontalkrockade med en annan bil. Den tredje bilen som var inblandad i olyckan väjde och kolliderade med ett träd.

Inledningsvis rapporterades att två av de sammanlagt fem skadade hade allvarliga skador och senare meddelade polisen att en 35-årig man avlidit. De övriga tre ska ha klarat sig med lindriga skador. Bland de skadade ska det finnas på både barn och vuxna, enligt Frank.

Flera ambulanser samt brandkår och polis kallades till olycksplatsen. Trafiken leddes om under tiden som räddnings- och bärgningsarbete pågick. Vägen öppnades kring åttatiden på kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".