Mats Gerdau. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Nacka

Mats Gerdau lämnar riksdagen för kommunpolitik

0:59 min

Nackaborna får ny politisk ledare. Mats Gerdau föreslås efterträda Erik Langby på posten som kommunstyrelsens ordförande.

Mats Gerdau är sedan 2006 riksdagsledamot och för närvarande gruppledare för Moderaterna i riksdagens socialutskott. Den moderata kommunfullmäktigegruppen i Nacka väntas välja Geradu till posten nu på torsdag.

– Jag har jobbat ganska mycket med både utbildningsfrågor och med socialpolitik inom äldreomsorg, och det är ju jätteviktiga frågor för en kommun. Det är ju säkert 90 procent av budgeten och viktiga frågor för människor. Jag tror att erfarenheterna av att ha jobbat på riksnivå i riksdagen är jättenyttig när man ska genomföra saker, säger Mats Gerdau.

Vilken fråga viktigast i Nacka just nu?

– Att få ut tunnelbanan känns angeläget och att få koll på ekonomin ordentligt. Vi har en jättetillväxt och det är positivt att många vill flytta till Nacka, samtidigt ställer det höga krav på god service, bra välfärd och kommunikationer och få det här att hänga ihop, bygga ut skolor och så vidare och det pressar ekonomin, så det är starkt fokus för mig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista