Fängelsestraff i kopplerihärva

Sex män dömdes idag av Stockholms tingsrätt till långa fängelsestraff för grovt koppleri och människohandel. Männen döms till mellan 1 och 3,5 års fängelse.

Det var efter en tids spaning och telefonavlyssning som polisen i augusti förra året slog till mot flera adresser i Stockholmsområdet.
Sex män som åtalades misstänkta för att under ett års tid ha rekryterat runt 15 kvinnor från Litauen att komma till Sverige och prostituera sig.

Kvinnorna utlovades stora inkomster men fick inga eller bara lite pengar. Större delen av inkomsterna från prostitutionen har männen själva tagit. Männen skaffade sexköpare genom att lägga ut annonser på nätet.
Utredningen kring härvan är stor med många förhör och telefonavlyssning har gjorts både i Sverige och Litauen.

Idag kom alltså domen. Två av männen dom till fängelse i tre år och sex månader för grovt koppleri och människorov. De andra fyra döms för grovt koppleri och koppleri till mellan 1 år och 2,5 halvt års fängelse. Samtliga män utvisas också från landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".