HÖGDALEN

Skatepark i världsklass – öppnar snart i Högdalen

1:29 min

Världsklass - så tas Stockholms nya skatepark, som blir en av Europas största, emot av åkarna. Nu närmar sig invigningen av anläggningen som ligger i Högdalen.

– Oj oj oj, det blir världsklass på den här, säger  Ants Neo i föreningen Stockholm Sub Surfers , en av de drivande bakom arenan.

Vad betyder den här anläggningen för skatarna i Stockholm?

– Den kommer betyda väldigt mycket, det är redan tvärfullt på alla skateparker, både inomhus och utomhus, säger Ants Neo.

Det är Stockholms stad som står för kostnaderna på 30 miljoner - och vid skateparken gjuts nu de sista delarna i anläggningens ramper.

– Nu är vi väldigt, väldigt nära. En av Europas största skateparker ser vi växa fram här i Högdalen, säger Thomas Wiklund som är projektledare på Idrottsförvaltningen.

Vad har du för förhoppning på skateparken?

– Vi vill få fler i fysisk aktivitet, det är den stora biten, men det hindrar inte att vi också vill ha hit lite stora roliga tävlingar.

Skateparken har ramper för flera olika discipliner och kommer att passa både nybörjar och riktigt avancerade åkare. Och arenan kommer även att höja nivån på de svenska åkarna.

– Vi kan ju bara drömma om vad som kommer att hända. Vi kan redan nu se att åkarna blir yngre och yngre till åldern och mer och mer avancerade, så vi kommer säkert se allt fler svenskar i X-games och fler internationella tävlingar.