Sundbyberg

Minskat stöd till barn med särskilda behov

Kammarrätten ska ta ställning huruvida Sundbybergs beslut att endast barn med ett särskilt stödbehov som överstiger en kostnad på mer än 100 000 kronor ska i fortsättning få extra stöd i skolan, strider mot lagen eller inte.

Enligt DN får beslutet konsekvensen att nio av tio barn som har särskilda stöd i skolan i Sundbyberg idag, kommer att mista det från och med i höst. Länsrätten har tidigare konstaterat att det inte strider mot lagen. Men det moderata oppositionsrådet Carl Grufman är emot den här förändringen, eftersom han anser att det här drabbar andra elevers studiemiljö.

Enligt Marika Lindgren Åsbrink socialdemokrat och ordförande i grundskole- och gymnasienämnden,  så stämmer det inte att så många elever skulle drabbas, hon säger dessutom att ansökningarna har fördubblats om särskilt stöd under senaste året, samtidigt som hon inte tror  att det verkliga behovet har fördubblats. Enligt henne betyder snarare det här bestlutet att de istället kan se till att pengarna räcker till dem som verkligen har ett stort behov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista