Curling skulle vara en lämplig sport för vinter-OS i Stockholm. Foto: Sebastien Anex/Scanpix.
STOCKHOLM

"Sök vinter-OS 2022"

0:59 min

Sverige bör försöka få arrangera vinter-OS 2022. Det föreslår representanter för flera skridskoklubbar i Stockholmsområdet idag.

 En av dem som står bakom förslaget är Nils Larsson i Svenska Skridskoförbundets styrelse.

– För det första tror jag att vi skulle göra ett väldigt bra vinter-OS i Sverige. För det andra är det anmärkningsvärt att vi aldrig har haft vinter-OS. Vinter-OS har arrangerats sedan 1924 och Sverige har aldrig haft det. Det är i princip bara Finland, som är det andra vintersportlandet, som aldrig har haft vinter-OS och de har nog inte de backar som behövs för skidåkningen. Det är verkligen anmärkningsvärt. Norge har haft vinter-OS två gånger, säger Nils Larsson.

Jag förstår att ni inte har tänkt ha alla grenar i Stockholm, men några. Vilka?

– Alla grenar i Stockholm skulle naturligtvis inte gå för det har vi varken väder eller skidbackar till. Snösporterna skulle då vara förslagsvis i Åre-Östersund, Falun. Men issporterna - curling, konståkning, ishockey, hastighetsåkning på skridsko, shorttrack-åkning - de skulle med fördel kunna arrangeras i Stockholm tror jag. De kräver inomhushallar nuförtiden och det skulle gå bra att ha här, säger Nils Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista