Mannen greps vid Grindtorpsskolan i natt. Arkivfoto: Fredrik Persson/Scanpix.
Botkyrka

Misstänkt pyroman gripen i Alby

1:06 min

En 18-årig man har anhållits misstänkt för flera bränder i Botkyrka. Han greps i närheten av nattens brand vid Grindtorpsskolan i Alby.

– Vi har under natten haft en brand utanför en skola i Alby, i samband med att räddningstjänst och polis åkte dit så fanns det en person där som var intressant, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Det handlar om en 18-årig man som bor i området. Polisen har hållit inledande förhör med mannen som nu är misstänkt för mordbrand. Han är anhållen och åklagaren väntas begära honom häktad under helgen.

Under tiden kommer polisen hålla fler förhör med mannen och göra en teknisk undersökning av brandplatsen.

- Samtidigt kommer vi titta närmare på de tidigare bränder som varit i området, bland annat så sent som i början av veckan där en förskola i samma område brandskadades.

Tror ni att det finns det ett samband mellan bränderna?

- Vi utgår från att det kan finnas det. Vi har hållit ett inledande förhör, och exakt vad som framkommit där vill jag inte gå in på. Däremot finns det saker och ting som pekar på att den här personen kan ligga bakom fler bränder än bara den här, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista