Haninge

Polisen tror på samband mellan husvagnsbränder

0:47 min

En person hittades död i den husvagn som brann upp i Vendelsö i Haninge i tisdags kväll. Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar det som mordbrand.

Några dagar tidigare brann en annan husvagn upp på nästan samma plats. Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen tror att det finns ett samband mellan bränderna.

– Efter att släckningsarbetet var klart kunde räddningstjänsten lägga märke till att det fanns en kropp i husvagnen och därför har polisen inlett en förundersökning om mordbrand, säger han.

Har ni någon misstänkt?

– Just nu har vi inga misstänkta utan vi har hållt ett par förhör i ärendet och vi fortsätter arbetet.

Hur går ni vidare nu?

– Vi fortsätter vårt arbete med att försöka få klarhet i varför de här två husvagnarna har brunnit på så kort tid, att det finns ett samband mellan det kan vi inte blunda för, det ser vi. Det blir viktigt för oss att fortsätta med de förhör vi behöver göra men också få en identitet på den person som i husvagnen i samband med att det har brunnit, säger Hesam Akbari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.