Biljett Nu frias delvist efter att ha sålt Bruce Springsteen biljetter utan att kunna leverera dem. Foto Adam Ihse/Sancpix.
Länet

Biljett Nu frias på en punkt efter biljettförsäljning

En av utredningarna mot Biljett Nu, som har sitt huvudkontor i Stockholm, läggs ner eftersom det inte finns någon misstanke om brott.

En av förundersökningarna mot Biljett Nu läggs ned, enligt Stockholmspolisen. Det gäller de privatpersoner som anmält bolaget sedan de inte fått biljetter till förra helgens konserter med Bruce Springsteen i Göteborg.

Biljett Nu har anklagats för bedrägeri efter att ha sålt biljetter som de sedan inte lyckats leverera.

– Vi måste bevisa att de haft uppsåt att blåsa sina kunder, och det har vi inte kunnat göra, säger Anders Olofsson vid polisens bedrägerirotel i Stockholm.

Missnöjda kunder får därför enligt Olofsson själva vända sig till företaget för att få sina pengar tillbaka. Biljett Nu har tidigare lovat att kunderna ska kompenseras.

Åklagaren fortsätter utredningen kring ett företag som beställt ett hundratal biljetter från Biljett Nu men inte fått alla levererade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista