Bengaliska eldar på läktaren när AIK och Lech Poznan möttes på Råsunda. Foto: Erik Mårtensson

En man anhållen efter fotbollsbråk

Ingen gripen efter knivskärning
0:30 min

En svensk man är anhållen misstänkt för misshandel efter gårdagskvällens supporterbråk. Det var  före och efter fotbollsmatchen mellan AIK och Lech Poznan som ett hundratal fotbollshuliganer slogs på flera platser runt om i Stockholm. En person blev också allvarligt knivhuggen i Ritorp i Solna, men polisen är osäker ifall det var fotbollsrelaterat.

Redan flera timmar före matchen mellan AIK och polska Lech Poznan på torsdagen var det slagsmål på Kungsholmen. På Råsunda fortsatte sedan sammandrabbningarna och all tillgänglig personal från polisdistrikten i länet kallades in.

– Vi hade lite för lite poliser där från början, men det ordnade sig sedan ett 50-tal kallats in extra, sade KC-befälet vid Stockholmspolisen Per Wetterlind till TT.

Efter matchen fortsatte bråken på olika ställen inne i Stockholm.

Till slut tröttnade polisen, som anser att båda grupperna burit sig lika illa åt, och samlade ihop ett 50-tal polacker och körde ut dem ur stan med buss. Den polisstyrka som följde dem ute i Huddinge rapporterade att hela gänget försökte få tag i taxibilar så fort de klivit av bussen.

– Det är inte omöjligt att de tar sig in till stan igen, sade Wetterlind.

Under torsdagens bråk greps flera personer och ett 30-tal omhändertogs. Flera skadades också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".