En 17-årig flicka sköts i måndags i Sollentuna så illa att hon senare avled. Foto: Lars Pehrson/Scanpix.
Sollentuna

18-åring häktad för mord i Sollentuna

"Det är en olyckshändelse"
0:47 min

Den 18-åring som är misstänkt för dödsskjutningen av sin 17-åriga flickvän i Sollentuna har häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. 18-åringen nekar till mord.

Flickan sköts i en lägenhet i Sollentuna i måndags och avled senare på sjukhus.

– Han förnekar påståendet beträffande mord men erkänner vapenbrott, säger Sargon de Basso, 18-åringens försvarsadvokat.

Vad menar han har hänt då?

– Det har gått till på det sättet att han den aktuella dagen har befunnit sig tillsammans med sin flickvän, som är målsägande i det här sammanhanget. Det har hanterats ett vapen som har funnits i bostaden. I samband med det och att man visar upp det här vapnet så brinner det av ett vådaskott. Det är en olyckshändelse i grund och botten

Vad finns det för omständigheter som talar för det?

– En väldigt stark indikation på det är att han omedelbart efter händelsen larmar räddningspersonal, säger Sargon de Basso, 18-åringens försvarsadvokat.

Omständigheterna kring händelsen utreds och skulle det visa sig att det verkligen rör sig om ett vådaskott kan brottsrubriceringen ändras till grovt vållande till annans död. Det säger åklagaren Robert Näppi till Radio Stockholm.

Mårten Randberg
marten.randberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".