Stockholm

Valp misshandlades och styckades

Två valpar hittades döda, svårt misshandlade. Den minsta, en tio veckor gammal valp, hade styckats. Ägarna misstänks nu för grovt djurplågeri.

I maj hittades den första hunden, en halvårsgammal valp, död i ett skogsområde i Skärholmen i södra Stockholm.

– Den hade mycket svåra inre skador som att den varit utsatt för mycket kraftigt våld, säger kammaråklagare Jakob Holmberg.

Senare hittades den yngre valpen död. Valpen hade misshandlats och sedan styckats, troligen i Tumba söder om Stockholm.

En 30-årig man begärdes på lördagen häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt djurplågeri. Ytterligare en person är misstänkt. De båda var ägare till hundarna, som var av rasen amstaff.

Ägarna anmälde att den första valpen hade stulits.

-Men det fanns inget signalement, inga vittnen som sett något och stölden skulle ha skett på en öppen plats i ett bostadsområde, säger Holmberg.

Innan de fått veta att valpen hittats död försökte de dessutom få ut pengar från försäkringsbolaget. Därför misstänks de båda också för bedrägeri.

De är även misstänkta för grovt narkotikabrott efter att ha hanterat stora mängder narkotika.

Utredarna är angelägna om att komma i kontakt med vittnen samt den uppfödare som sålde den lilla valpen, med vit päls och bruna tecken.

Sofia Tanaka/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".