Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.
Superettan

BP suddade ut Östers förlustnolla

Pablo Piñones- Arce: "Vi är bättre än dom idag"
3:40 min

Öster hade 18 förlustfria omgångar innan serieledarna besökte Grimsta IP. Brommapojkarna spräckte den långa sviten efter att ha vunnit med 3-1.

Det fanns två förlustfria kolumner när Brommapojkarna och Östers möttes i den tidiga seriefinalen. Hemmalaget hade inte tappat en enda poäng på Grimsta IP och Öster hade en nolla i kolumnen för förluster. Det var någon nolla som skulle spräckas. Redan i den femte minuten spräcktes den första nollan.

– Dom är inte helt överens om vad dom ska göra och chansen dyker upp. Då är det viktigt att kunna nypa dit den, säger Pablo Piñones-Arce om målet gav hemmalaget ledningen.

Hemmalaget förde sedan spelet i inledningen av matchen och Piñones-Arce var en av de spelare som ställde till med mest bekymmer för Östers försvar.

– Pablo Piñones-Arce har varit en pina för Österförsvaret, sa Kenneth Range under matchen.

Ju längre halvleken led kom gästerna in i matchen. Tre minuter före havltidsvilan låg bollen i BP:s mål, men målet dömdes bort för offside. Men det skulle bara dröja några minuter till innan den hamnade på samma ställe.

Efter ett perfekt inlägg av Patrik Bojent kunde Östers skyttekung, Freddy Söderberg, nicka in kvitteringen på stopptid av den första halvleken.

Det blev nästan en lika tokig start i den andra halvleken, säger Östers tränare Roar Hansen. 

Efter åtta minuter av den andra halvan var det dags för BP:s supertalang, Nabil Bahoui, att göra ge hemmalaget ledningen pånytt. En elegant pausfint som ställde en Österförsvarare och sedan kunde Bahoui precisionskjuta in 2-1.

Öster tog över spelet mer och mer, vilket ju inte är helt ovanligt när ett lag jagar en kvittering. Och inte helt ovanligt blir det motståndarna som får kontringschanser.

I slutminuten kunde högerbacken Tim Björkström dra ner rullgardinen för Öster när han kunde skjuta in 3-1 bakom Alexande Nadj i Östermålet.

Det var inte bara målet slutet som var beymmersamt för gästerna, mittbacken Månz Karlsson fick lämna planen efter en skada på baksidan av låret.

I och med segern knappar BP in på Östers försprång och nu skiljer det sex poäng mellan lagen. Men den viktigaste skillnaden för Stockholmarna är att försprånget till trean Halmstad nu är hela sju pinnar.

Johan Wallberg
Johan.wallberg@sr.se

Matchfakta: BP-ÖIF

3-1(1-1)

1-0 Pablo Pinones Arce (5), 1-1 Freddy Söderberg (45), 2-1 Nabil Bahoui (54), 3-1 Tim Björkström (90).

Publik: 1739.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".