Ett antal personer har gripits sedan de tagit sig in på Syriens ambassad i Danderyd utanför Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
DANDERYD

Demonstranter bröt sig in på Syriens ambassad

Elva personer tog sig in - ingen skadades
1:04 min

Elva personer greps i dag efter att ha tagit sig in på den syriska ambassaden i Danderyd. Det var personer som är kritiska till den nuvarande Assadregimen som tog sig in. Sex av dem satt under kvällen anhållna, misstänkta för grovt olaga intrång och grov skadegörelse.

Kjell Lindgren vid polisens presstjänst berättar om händelserna vid ambassaden:

– Strax efter 11 ringde personalen och sa att det var någon som höll på att ta sig in. Första polispatrullen var här efter fem, sex minuter. Under den tiden hade personalen satt sig i säkerhet. Elva personer hade tagit sig in på ambassaden, de kunde gripas utan dramatik, säger Kjell Lindgren och fortsätter:

– Inne på ambassaden hade man skadat en del dörrar och ett fönster är skadat. Teknisk undersökning för fastställa alla skador.

Har någon personal kommit till skada?

– Nej ingen är skadad fysiskt och gripandet var helt odramatiskt. En ur personalen ville dock komma till sjukhus på grund av den upplevelse hon varit med om.

Det är ju väldigt upprörda känslor på plats här, kan du berätta?

– Det är ju för och emot regimen som det här tydligen handlar om. Vi har haft en stillastående demonstration här på plats och även en motdemonstration.

De gripna är misstänkta för grovt olaga intrång och grov skadegörelse.

Sex av dem satt under kvällen anhållna, misstänkta för grovt olaga intrång och grov skadegörelse, rapporterar TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".