STOCKHOLM

Svensk reggaeprofil död i bussolycka

Reggaeprofilen Tom Hofwander som också var en av Sveriges främsta ljudtekniker har omkommit i en trafikolycka.

Enligt Södermalmspolisen befann sig Hofwander i Danmark på turné tillsammans med Veronica Maggio när han av oklar anledning föll ut ur turnébussen på motorvägen. Svenska polisen har tagit bussen i beslag för teknisk undersökning.

– Det är en jätteförlust för raggaescenen och hela musiksverige, säger profilen och kollegan Gillis Bengtsson på bolaget Swingkids som samarbetat med Hofwander mycket genom åren.

– Tom har varit jätteviktig inte minst för svensk reggae genom sin studio och skivbolaget Rubadub och han har i princip varit inblandad i alla stora konserter i Stockholm de senaste 15 åren, säger Gillis Bengtsson.

Även popvärlden har fått upp ögonen för hans känsla för sound och han har jobbat som ljudtekniker åt bland annat Robyn och Veronica Maggio.

Tom Hofwander som var hemmahörande i Enköping efterlämnar fru och två barn. Anhöriga är underättade om olyckan enligt polisen. Tom Hofwander blev 58 år gammal.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".