Ytterligare sju personer har överklagat sina domar. Foto: Maria Blomquist /SR.
SÖDERTÄLJENÄTVERKET

Ledarens högra hand överklagar domen

Hittills har åtta personer överklagat sina domar
0:49 min

I dag överklagade en av dem som fick längst fängelsestraff i det så kallade Södertäljemålet. Det handlar om ledarens högra hand - som dömdes till 12 års fängelse av Södertälje tingsrätt.

Han dömdes för mord och för medhjälp till dubbelmordet på två bröder i spelklubben Oasen.

Hittills har åtta personer överklagat sina domar i det stora ganstermålet i Södertälje.

Via sin försvarare yrkar ledarens högra hand på att frikännas och i andra hand att fängelsestraffet sänks, samt att han befrias från allt skadestånd.

Men i det sex sidor långa överklagandet går advokaten inte i detalj in på varför hans klient ska frikännas. På grund av domens omfattning, cirka 500 sidor lång, begär han att få lite längre tid att fila på argumenten.

Fokus ligger istället på att lyfta de restriktioner som hans klient haft i häktet. I snart två år har han inte fått träffa någon förutom polis, advokat och åklagare.

Advokaten anser att hans klient inte längre kan påverka utredningen och borde därför få möjlighet att träffa nära och kära. Sedan är det inte rimligt att låta en person i hans ålder, i dag 21 år gammal, att sitta häktad med restriktioner så länge, anser advokaten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".