Polisen undersöker brottsplatsen i Solna. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
SOLNA

Man skjuten i Solna – ännu ingen gripen

En man har blivit skjuten väster om Järva krog utanför Stockholm. Dådet inträffade i eftermiddags och mannen har förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen larmades klockan 13.45 om skottlossning i området kring Mönstringsvägen i Järva. När de anlände till platsen påträffades en skottskadad man som fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset.

Mannen är inte livshotande skadad, enligt Sven-Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm. När polis och ambulans kom fram till platsen uppges han ha varit kontaktbar.

Efter händelsen inkom flera samtal till polisen om att man hört smällar i området. Det finns flera vittnen till händelsen, säger Olsson.

– Vi har spärrat av platsen och håller på att höra vittnen, sade Ulf Lindgren, informationsansvarig vid polisen i Stockholm.

Senare på eftermiddagen hade polisen börjat avrunda sin insats på platsen, sedan man utfört den tekniska undersökningen och förhört vittnen.

Ingen hade gripits för dådet på söndagskvällen. En förundersökning om försök till mord pågår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".