Polis undersöker platsen där en 40-årig man knivhögg flera personer. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Värmdö

Flera knivskurna på Värmdö

Polisinspektör Kjell Larsson
1:17 min

En person har knivhuggits och skadats allvarligt på en ö i Värmdö kommun. Flera andra har också skadats vid samma tillfälle. En man i 40-årsåldern, hemmahörande på ön, har gripits misstänkt för dådet.

Flera ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till det lilla samhället Saltarö, enligt SOS alarm. Tre personer fördes till sjukhus i ambulanserna.

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att attacken var planerad. Den gripne mannen ska ha setts gå omkring i området och lär ha varit hotfull mot andra personer. Den gripne är heller inte sedan tidigare känd av polisen.

Ön där attacken skedde är liten och ett fåtal personer bor där. Polisen var därför förtegen om detaljerna i händelserna.

– Allting är känsligt eftersom det är ett så litet samhälle, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Efter händelsen fanns elva polisbilar på plats för att säkra bevisning. Polisen har fått in många uppgifter om händelsen och säger att vissa av dem ännu är oklara.

Kjell Larsson, polisinspektör på Nackapolisen, bekräftar att tre personer har knivskurits. I nuläget kan han inte ge någon information om hur gamla offren är. Än så länge är känt att en person blivit svårt skadad.

– Det är allvarliga skador i buken. Jag vet inte hur farligt det är, men ett knivsår i buken är aldrig nyttigt, säger han.

En av de knivskurna har förts till Södersjukhuset.

– Vi har fått in en lindrigt skadad som förmodligen snart kommer att få gå hem, säger kommunikationschefen Helen Hellströmer.

– De andra vet vi inget om.

Motiven bakom dådet är fortfarande oklart. Polisen vet ännu inte om de skadade kände den man i 40-årsåldern som gripits.

– Det har hänt ute, men om det är folk han känner eller inte har jag ingen aning om, säger Larsson.

Ännu efter halv sex pågick arbetet ute på ön.

– De håller fortfarande på med det rent operativa, så som att säkra brottsplatsen och föra skadade till sjukhus.

Den gripne mannen misstänks för försök till mord och grov misshandel.

Radio Stockholm/ TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".