VARGDEBATTEN

Vargvänner förnekar näthot mot journalist

1:30 min

Organisationen APU, som vill skydda vargarna i norra Uppland mot tjuvskyttar - sysslar absolut inte med hot och trakasserier på nätet, säger Tomas Karlsson, befäl vid Norrtäljepolisen och själv aktiv inom APU.

Han tillbakavisar allt påstått samröre med den anonyma och våldshetsande internetsajten PTP:

– Absolut inte, det har jag svårt att tänka mig och det vore ju helt absurt.

Varför då?

– Därför att det där är ju en ganska larvig och barnslig sida och det där internetkriget är inget som intresserar oss. Den typen av människor som vi umgås med i skogen är inte den typen av aggressiva Facebookriddare.

Som vi kunde rapportera i går så har stockholmspolisens rättsenhet beslutat att granska APU:s verksamhet, om det är förenligt med vad poliser får göra på sin fritid.

Tomas Karlsson vid Norrtäljepolisen välkomnar granskningen.

– De gör helt rätt i det. Om det dyker upp frågetecken runt vår bisyssla så ska de absolut agera på det och ställa frågor till oss, det är inget konstigt med det.

Samtidigt så finns det medborgare som inte känner förtroende för den lokala polisen just på grund av ert engagemang i APU, kan du förstå det?

– Nej det kan jag inte. Därför att jag har aldrig träffat någon varken i skogen eller privat som i egenskap av min medverkan i APU som haft något negativt att säga om det. I många fall är det rena lögner helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista