1 av 2
Andreas Jonsson körde klockrent för Rospiggarna igår. Foto: Mikael Fritzson / Scanpix
2 av 2
Mikael Teurnberg. Foto: Sanna RIchter/ SR

Rospiggarna valde Griparna

"Griparna är lite sämre"
0:56 min

I går vann Rospiggarna sista omgången i allsvenskan i speedway och nu väntar slutspel. Första semifinalen körs i Hallstavik på torsdag, och motståndare blir Griparna från Nyköping.

I den sista matchen vann Rospiggarna mycket övertygande mot Gnistorna från Malmö med hela 63-27. I och med det vann Rospiggarna serien och fick välja motståndare i semifinalserien, som körs i bäst av två matcher.

– Det är fyra bra lag som gått till slutspel. Vi valde Griparna eftersom vi tycker att de är lite sämre än de andra lagen (Masarna och Smederna), berättar Rospiggarna lagledare Micke Teurnberg.

Ni hade också möjlighet att välja mellan att börja på hemmaplan och bortaplan. Ni valda hemmaplan först. Varför då?

– Vi har funderat på det hit och dit. Vi tycker det är skönt att börja hemma och förhoppningsvis har lite poängförsprång med oss till matchen i Nyköping.

Första semifinalmatchen körs i Hallstavik på torsdag, returmatchen en vecka senare. Efter semifinalen väntar final, och vinner Rospiggarna den så är laget tillbaka i Elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".