TYRESÖ

Småbarn försvann från dagis

En treårig flicka och en tvåårig pojke försvann från en förskola i Tyresö utanför Stockholm på fredagen. Hur två så små barn obemärkt kunde lämna förskolans gård är oklart.

– Sådant här får inte hända, säger förskolechefen.

Personalen ska ha pratat med barnen. Tio minuter senare var de spårlöst försvunna.

Sedan barnen varken hittats vid förskolan eller i närområdet började polisen att förbereda ett stort sökpådrag på eftermiddagen.

– Vakthavande var svettig här och försökte att få ihop folk, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Men en timme efter försvinnandet hittades barnen av en polispatrull, i en busskur på det — i vuxenperspektiv — relativt närbelägna busstorget i Tyresö centrum.

– De sade att de var vuxna och var på väg till dagis, säger Albin Näverberg.

Nackapolisen har skrivit en anmälan om försvinnandet.

– Vi har även pratat med personalen om att de måste se över tillsynen. Men utöver det gör vi ingenting i nuläget, säger stationsbefälet Marika Karlsson.

Förskolechefen blir upprörd när hon, fem timmar senare, informeras om det inträffade.

– Det är ju fruktansvärt! Sådant här får inte hända. Självklart kommer jag att undersöka vad som hänt, hur det kunde hända och vad som gått fel, säger hon till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".