Daniel Dronjak Nordqvist (M) ät kommunstyrelsen ordförande. Foto: Gabriel Uggla/Huddinge kommun.
Huddinge

Kommunen har inte själv råd att förändra Gladö

"Krävs att vi delar på kostnaderna"
1:09 min

Huddinge kommun säger att den inte haft råd att dra fram nya vägar och vatten och avlopp till invånarna i Gladö, så länge de boende inte är med och delar på notan. Det säger kommunstyrelsens ordförande, moderaten Daniel Dronjak Nordqvist.

Många boende på Gladö är upprörda över att de tvingas betala hundratusentals kronor för en väg som de inte bett om.

Daniel Dronjak Nordqvist säger att det bland annat finns miljöskäl till att avloppet och området byggs ut.

--Jag förstår att det finns dem som känner att de inte vill ha den här utvecklingen. Samtidigt finns det stora behov i området och miljöskäl till att det här måste göras och för att göra den här förändringen krävs det att vi delar på kostnaderna, säger han.

Huddinge kommun vill bygga om området Gladö som idag är klassat som fritidsområde till ett permanentområde. För att göra det behöver kommunen dra dit vatten och avlopp och i samma veva kommer vägen att breddas så att det kan dras dit kollektivtrafik.

Det här kommer kosta de boende hundratusentals kronor. Invånarna på Gladö tycker det här är fel och att de tvingas betala för någonting som de inte bett om.

Kommunen säger att den bland annat erbjuder de boende både anstånd och avbetalningsplaner på upp mot 25 år.

--Dessutom har man ju som fastighetsägare en förväntad värdeökning och möjlighet till avstyckning som gör att vi trots allt tycker det är rimligt, säger Daniel Dronjak Nordqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".